Project Description

HOTEL HERMAN K

Projektnavn

Hotel Herman K

Lokation

Bremerholm 6, København K

År

2018
Status

Færdigbygget

Areal

1906 m2

Vinder af RENOVER prisen 2019

Nomineret til Årets Arne 2019

Præmieret arkitektur af Københavns Kommune 2019

Fra transformerstation til luksushotel

Midt i København ligger en transformeret industrihistorisk perle. Bygningen er opført i årene 1962-63 af Stadsarkitektens Direktorat og arkitekt Hans Chr. Hansen og har, til 2013, levet en anonym tilværelse som byens transformerstation, indtil stedet blev omdannet til hotel og restaurant af Dansk Ejendoms Management i samarbejde med Brøchner Hotels i 2016-2018.

Dansk Ejendoms Management bevarer fortidens spor

Omdannelsen er prioriteret således, at stærke træk fra bygningens fortid bevares i et velfungerende hotel. De enestående fysiske rammer skal fortælle relevante og spændende historier om dette sted i byen til glæde for besøgende i huset og for de forbipasserende på gaden.

Bygningen blev oprindeligt opført med en raffineret og enestående facade mod gaden i bronzelameller, som er bevaret.

I huset er det tidligere monteringsrum – nu hotellobby – en imponerende påmindelse om bygningens funktionelle fortid og arkitekturhistoriske retning, brutalisme – en international strømning i den modernistiske arkitektur, hvor konstruktion og materialer stolt blev fremvist rå og utilslørede. De høje portpartier, rummets proportioner, rå in situ støbt beton mure og andre storskala rester fra en urban industrikultur er bevaret.

I den øverste del af bygningen er værelser af høj kvalitet og med bred variation i indretning. Hvor det har været muligt er rå betonmure bevaret og gennem vinduerne filtreres dagslyset mellem facadens bronzelameller.

I baggården er bygningen inddækket med en let, lys og bølgende metalfacade. Her, mellem gamle teglfacader og murmalerier og bag Københavns pulserende byliv, er en rolig, begrønnet lomme. Her kan besøgende rekreere, når fødderne er trætte efter en dag i Danmarks hovedstad.

Det store løft i flok

Omdannelsen af den gamle transformerstation har været en omfattende og udfordrende aktivitet. Den specialiserede bygning er ikke en metervare. De gode løsninger har krævet omfattende planlægning, økonomisk prioritering, og tålmodighed fra rådgivere og udførende folk i byggeperioden.

Heldigvis har Dansk Ejendoms Management gode og langvarige samarbejder med dygtige ingeniør- og byggefirmaer, herunder Dansk Energi Management i egen organisation. Sammen er det lykkedes at omdanne denne svære og smukke bygning for eftertiden.